Kerja. Kerja. Kerja

Wednesday, October 29, 2008

Aku baru je habis mesyuarat pekerja bersama pengarah. Macam-macam isu yang dibangkitkan. Dari soal kehadiran, hingga ke soal agihan kerja.

Ternyata. Komik di atas tidak sama gambarannya dengan keadaan kerja di pejabat aku. Bos-bos aku juga ternyata penat bekerja. Banyak perkara yang perlu difikirkan.

Tapi, sebenarnya. Yang duduk senang lenang adalah pekerja peringkat pertengahan. Mereka dengan mudah mengipas. Mengampu. Kan senang sangat kerja tu.

Aku pula. Sedang dalam rangka untuk berhenti kerja. Ya. Aku perlu berhenti kerja untuk mencari dan mendapatkan peluang hidup yang lebih cerah.

6 dah komen:

kikien said...

biase la pakciQue..adat bekerja dlm dunia.tapi bagi yang kuat kipas tu tak kemane pon.kalau kite kerja dengan ikhlas tuhan akan tunjuk kebaikkan..sentiase la berdoa untuk dimurahkan rezeki.
kalau rase nak berhenti kerja tu dah dapat peluang yang lebih baik go on.sometimes kite kene fikir diri kite dari fikir kan orang lain.cari cepat kerja baru..

kojah said...

benti keje?klu dpt lg better xpe...jgn dpt tmpt keje lg terok dh la yerk...hehe

roshaizul said...

"Mereka dengan mudah mengipas. Mengampu. Kan senang sangat kerja tu."

Tapi, orang yang macam ni yang biasanya mudah naik pangkat.

Dan orang yang macam ni juga aku rasa nak terajang je.

huhuhuhuh

ad3ck said...

salam kenai. terima kasih bagi komen.

ku pernah baca satu buku self help neh, katenye klu kita berada dlm satu masalah/situasi yg kita tak suka, 2 perkara boleh dilakukan:

1. stay dgn situasi tersebut, dan lakukan perubahan utk kebaikan, atau

2. berhijrah ke tempat lain.

jadi ku bersetuju dgn tindakan ko. ;)

kojah said...

xda rezki madagascar tuh...klu x, leh bg 1...muahahahaha =P

PakciQue said...

Wah..syahdunya rasa bila ramai yang ambil berat guna penimbang...bpe KG eh..?

kikien: tu lah psl..kita yg bersusah pyh..org lain yg dpt kredit..

kojah: hopefully bukan keluar mulut buaya masuk mulut naga

roshaizul: nak terajang camne..dah tua..xbaik kita berkasar dengan org tua..biar lah dia..dah tua..umur xpanjang dah..ish..

ad3ck: thanx 4 de advice...skrg ni tgh keluar dr mslh la nie..

kojah: Nak tgk madagascar..!!huhuhu...